2020. augusztus 12., szerdaMa Klára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.12. Klára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Boris Johnson: Most nem szabad levenni a fékről a lábunk

Boris Johnson: Most nem szabad levenni a fékről a lábunk

Boris Johnson brit miniszterelnök pénteken bejelentette, hogy legalább két héttel elhalasztja a koronavírus-járvány elleni intézkedések szigorának enyhítését, mert ismét növekedésnek indult a fertőzöttek száma.

“Most nem szabad levenni a fékről a lábunk” – mondta a kormányfő sajtótájékoztatóján.

Az eredeti terv szerint szombattól enyhült volna a szigor: ismét kinyithattak volna például a szórakozóhelyek és a kaszinók. Ugyanakkor szigorításokat jelentett be Johnson: közölte, hogy kötelezővé teszi a maszkviselést a mozikban, múzeumokban és további zárt terű helyeken.

Nagy-Britannia a járvány által leginkább sújtott országok egyike: 46 ezren haltak bele eddig a ragályba, és a kormányt sok olyan bírálat érte, amely szerint túl későn rendelte el az óvintézkedéseket.

Csütörtökön a brit kormány Észak-Angliát érintően fokozta a szigort: külön háztartásban élők nem találkozhatnak egymással.

Egészségügyi szakértők közölték: immár nem biztosak abban, hogy a fertőzési ráta – amely azt mutatja, hogy egy fertőzött hány embernek adja tovább a kórokozót – 1 alatt van Angliában, ami azt jelenti, hogy a vírus exponenciálisan terjedhet.

(MTI)

Borítókép: Andrew PARSONS / POOL / 10 Downing Street / AFP.
[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/07/31/boris_johnson_most_nem_szabad_levenni_a_fekrol_a_labunk/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Óvadék fejében kiengedték az őrizetből Jimmy Lai hongkongi médiamogult

Óvadék fejében kiengedték az őrizetből Jimmy Lai hongkongi médiamogult

A hongkongi demokráciáért küzdők mozgalmának több tucat tagja üdvözölte a vállalkozót, amikor kijött a rendőrőrsről. …