2020. június 2., keddMa Anita, Kármen napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
2020.06.02. Anita, Kármen Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 322,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Ahogy jött a lazítás, megrohamozták a portugálok a tengerpartokat

Ahogy jött a lazítás, megrohamozták a portugálok a tengerpartokat

Hathetes szükségállapot után (15 napos fázisokban) megkezdték a lazítást Portugáliában, ahol az első adandó alkalommal tömegek lepték el a tengerpartokat. Korábban volt némi félreértés a miniszterelnök António Costa május 15-i bejelentése után, amit sokan úgy értelmeztek, hogy a tengerpartokat csak június 6-án nyitják meg, de pár nappal később tisztázták, hogy már most hétvégén is szabadon látogathatóvá válnak.

A 10 millió lakosú országban eddig 30 471 koronavírus megbetegedést és 1302 halálesetet regisztráltak, a töredékét a szomszédos Spanyolországhoz képest, ezért is indulhatott meg Portugáliában hamarabb a lazítás. A 15 napos szakaszokban történő nyitás folytatásának viszont feltétele, hogy folyamatosan essen az újonnan regisztrált esetek száma.

A tengerparti korlátozások több európai országban is megoldandó problémát okoznak. Franciaországban például előre elkerített méretű napozóhelyekkel készültek több helyen, de van, ahol interneten foglalható helyekkel és idősávokkal terveznek a nyárra, hogy elkerüljék a járvány terjedésének kockázatát jelentő tömegeket.

<img id="kep_szerkfoto_image_33150800" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/05/23/portugalia_koronavirus_tengerpart/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Legalább húsz halottja van az Amanda trópusi viharnak Közép-Amerikában

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Legalább …