2020. június 4., csütörtökMa Bulcsú napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.06.04. Bulcsú Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A dán néppártiak a Fidesz kizárását, a luxemburgi kormány politikai karantént javasol Magyarországnak

A dán néppártiak a Fidesz kizárását, a luxemburgi kormány politikai karantént javasol Magyarországnak

Az uniós biztosok szerda ülésükön külön tárgyaltak a magyar koronavírus-törvényről. Az Európai Bizottság az összes tagállamban bevezetett rendkívüli intézkedést meg fogja vizsgálni – jelentette be az intézmény vezető szóvivője, Eric Mamer. 

A magyar koronavírus-törvény elfogadása komoly hullámokat vetett az európai politika többi színterén is. Az Európai Néppárt egyes tagpártjai ismét a Fidesz kizárását követelik. Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter szerint a magyar kormányt kellene karanténba helyezni az uniós döntéshozatalban.

Donald Tusk, az jobbközép pártcsalád elnöke pedig lényegében egy vírushoz hasonlította Orbán Viktor politikáját,

és úgy gondolja, az EU nem éli túl a koronavírus okozta válságot, ha a magyar miniszterelnök logikája győz.

A dán Konzervatív Néppárt EP-képviselője, Pernille Weiss a Twitteren jelentette be, hogy pártjának elnökével, Soren Pape Poulsen közösen levélben kérik Tusktól és a Néppárt EP-frakciójának vezetőjétől, Manfred Webertől a Fidesz kizárását a pártcsaládból. Weiss a Népszavának azt nyilatkozta, hogy tudomása van arról, hogy több más tagpárt is egyetért a kezdeményezéssel. A dánok levele önmagában nem elég: a szabály szerint legalább hét tagpártnak kell kérnie a kizárást, akik minimum öt országot képviselnek. Februárban a Néppárt politikai gyűlése abban maradt, hogy a Fidesz tagságát továbbra is felfüggesztik, míg a magyar kormány nem változtat a politikáján.


A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/eurologus/2020/04/01/neppart_kizaras_orban_virus_politikai_karanten/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Trump kicsit elhízott, de semmi tragikus

Trump kicsit elhízott, de semmi tragikus

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Donald …