2020. január 27., hétfőMa Angelika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 305,00 Ft | CHF: 315,00 Ft
2020.01.27. Angelika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 305,00 Ft | CHF: 315,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / 45 millió embert fenyeget éhínség Afrika déli részén

Hirdetés

45 millió embert fenyeget éhínség Afrika déli részén

Rekordszámú, 45 millió embert fenyeget éhínség a Dél-afrikai Fejlesztési Közösség (SADC) 16 országában az ismételten bekövetkezett aszályok, áradások, illetve a térség gazdasági zűrzavara miatt – írja az MTI.

Hirdetés

Az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) csütörtöki közleménye szerint, a klímaváltozás hatalmas pusztítást végez a térség elszegényedett országaiban, amelyek alig tudnak megbirkózni az olyan természeti katasztrófákkal, mint amilyen a Mozambikban, Zimbabwében és Malawiban tavaly tomboló Idai hurrikán volt. Emellett a térséget jelenleg kiterjedt szárazság is sújtja.

Ráadásul Zimbabwe, amely Dél-Afrika éléskamrájaként volt ismert, egy évtizede nem tapasztalt gazdasági válsággal – hiperinflációval, élelmiszer-, üzemanyag- és gyógyszerhiánnyal, valamint áramkimaradásokkal küzd.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/01/16/ehinseg_del_afrika_wfp_zimbabwe_ensz/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Kicsúszott a leszállópályáról egy iráni utasszállító 150 emberrel a fedélzetén, de nem sérült meg senki

Aki jelszavakat akar óbégatni, azt zavarja a független média. Aki gondolkodni akar, nem élhet nélküle. …