2019. december 9., hétfőMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 331,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
2019.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 331,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
Kezdőlap / Játék / Stranger Things 3: The Game teszt – tótágast állunk tőle

Hirdetés

Stranger Things 3: The Game teszt – tótágast állunk tőle

Olyan hibátlanul sikerült a ’80-as évek esszenciájának megidézése a Duffer fivéreknek a Stranger Thingsszel, hogy idén már a harmadik évadát tapossa a széria. Az új szezon debütálását azzal szerették volna még különlegesebbé tenni, hogy egy oldschool, arcade beat ’em uppal fejet hajtanak a régi idők pixeles csodái előtt, és egyúttal kiegészítik egy kísérőjátékkal a show-ban látottakat. Ezt furcsa módon egy olyan fejlesztőcsapattal képzelték el, amely leginkább mobiljátékokban szerzett tapasztalatot, közben pedig már dolgozik a The Dark Crystal: Age of Resistance animációs sorozatot kísérő videojátékon is, amely szintén a Netflixhez tartozik. A BonusXP stúdió komoly kihívást jelentő feladatot vállalt magára a Stranger Things 3: The Game-mel, mert egyszerre szeretett volna a rajongók kedvére tenni és megidézni gyermekkorunk játékgépes életérzését, de csak szórványosan övezte siker a próbálkozását. (Bár tesztünk és a mellékelt képek teljesen spoilermentesek, azt javasoljuk a rajongóknak, hogy csak az évad behabzsolása után ragadjanak kontrollert és/vagy billentyűzetet.)

Vissza a múltba

A kísérőjátékot egyetlen, pofonegyszerű koncepcióra húzták fel: a sorozat különböző képességekkel felruházott karaktereiből (összesen 12-ből) kettőt irányítva játszhatunk egyedül vagy éppen kooperatív módban, miközben folyamatosan, egy gombnyomásra váltogathatjuk az irányítandó figurákat. Mindegyiküknek van egy alap- és egy speciális támadása is, de míg előbbiből végtelen mennyiséget kioszthatunk, addig utóbbihoz energia szükségeltetik, az pedig könnyen elfogyhat. A csipet-csapat készségei széles skálán mozognak, így a teljesség igénye nélkül akad itt csúzlis robbantás, gúnyolódás (taunt) és felrobbanó játékrobot is, ami pedig tovább növeli az erejüket, azok a pályákon gyűjthető alapanyagokból craftolható ereklyék, mint amilyen a felpimpelt sütőkesztyű is.

Hirdetés

A Stranger Things 3: The Game nem csinál belőle titkot, hogy könnyen megoldható feladványokkal, mindenhol elszórt – sokszor egy kaptafára készült – ellenféltípusokkal és szabadon bebarangolható területekkel kiegészítve kívánja megteremteni a széria atmoszféráját, de hiába köti le a játékmenet a felhasználóját ideig-óráig, és hiába passzol elméletben a pixelesített múltidézés a Stranger Things nosztalgiafaktorához, mégsem képes a megfelelő módon átadni az élményt. Ahhoz a helyenként parás, helyenként feelgood hangulathoz, ami az évadokat jellemzi, sokkal jobban passzolt volna a Telltale-féle képregényes körítés, mindazonáltal egyes pillanataiban így is képes rezonálni azokkal, akik örömmel mártóznak meg a retró esszenciájában.

Demogorgon? Demotiváció!

Úgy tűnik, mintha a játék végig keresné az identitását, amit tovább nehezít, hogy a kooperatívan is átélhető küzdelmek ellenére az összecsapások hamar repetitívvé válnak, az egyre jobban elhúzódó küldetéseknél felcsapja fejét a monotonitás, és könnyedén belekényelmesedhetünk abba, hogy a karakterek gyengeségei és erősségei miatt nagy részüket hanyagoljuk (ha csak a sztori nem kívánja másképp). Mégsem jelenthető ki az teljes bizonyossággal, hogy felesleges volt elkészíteni a Stranger Things 3: The Game-et, mivel vannak valóban a szívünkig hatoló nosztalgikus momentumai, egy, a sorozatért rajongó pajtás bevonásával pedig biztosan szórakoztató tud lenni pár óra erejéig, de az is bizonyos, hogy nem ez fog iskolapéldaként szerepelni a kísérőjátékoknál.

Forrás:
https://www.gamestar.hu/hir/stranger-things-3-the-game-teszt-265899.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Switchre és PS4-re is érkezik a Jedi Outcast és a Jedi Academy

Switchre és PS4-re is érkezik a Jedi Outcast és a Jedi Academy

A nemrég lezajlott Nintendo Directen jött a hír, hogy a Star Wars Jedi Knight 2: …