2020. augusztus 12., szerdaMa Klára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.12. Klára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Teljesen tönkremehet Szentendre egyik legszebb épülete

Teljesen tönkremehet Szentendre egyik legszebb épülete

Teljesen tönkremehet Szentendre ikonikus épülete, az 1700-as években épített kereskedőház. Prosek Zoltán, a Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója az ATV-nek azt mondta, a tetőszerkezet nagyon rossz állapotban van, az esőzések miatt beszakadt a tető, a szennyvíz pedig már az alsó szinten található könyvesboltot is elérte, és előbb-utóbb komoly károkat fog okozni.

Az épület különlegessége, hogy ez az egyetlen dalmát típusú kereskedőház Magyarországon.

A város polgármestere, Fülöp Zsolt a csatornának arról beszélt, hogy mindenképpen meg szeretnék menteni az épületet. Azt is elmondta, 2017-ben a kormány arról döntött, hogy a kereskedőházat 3 milliárd forintból felújítják, az összeg felhasználásának az ütemezése azonban a Magyar Turisztikai Ügynökségnél (MTÜ) van. Fülöp szerint a koronavírus-járvány miatt az MTÜ haladékot kért, mert jelenleg az ország turisztikai koncepcióját gondolják újra.

A polgármester megjegyezte,

ha Szentendre főtéri ikonikus épülete összeomlik, az katasztrófaturizmusnak jó lesz, de nem gondolom, hogy erre büszkék lehetünk”.

Fülöp szerint a tető annyira rossz állapotban van, hogy azonnali beavatkozásra lenne szükség.

Az MTÜ a híradónak azt írta, a projekt előkészítése folyamatban van, zajlanak a szakmai egyeztetések a megvalósíthatóságáról.

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag.ingatlan/20200626_szentendre_dalmat_haz_mtu#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Korlátozhatják, hány napra lehet kiadni egy airbnb-s lakást

Korlátozhatják, hány napra lehet kiadni egy airbnb-s lakást

A Magyar Turisztikai Ügynökségre (MTÜ) bízta a kormány az Airbnb-szolgáltatás feltételeinek kidolgozását. A kezdeményezést a főváros is támogatja, …