2020. május 27., szerdaMa Hella napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
2020.05.27. Hella Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 349,00 Ft | USD: 318,00 Ft | CHF: 328,00 Ft
Kezdőlap / Ingatlan / Kijárási korlátozás: nem kell új lakcímkártya, ha albérletben lakunk

Kijárási korlátozás: nem kell új lakcímkártya, ha albérletben lakunk

Nem szükséges új lakcímkártyát készíttetnünk abban az esetben, ha a kijárási korlátozás időtartama alatt nem az állandó, bejelentett lakcímen tartózkodunk – írja a kormányzati tájékoztató oldal.

A cikk szerint a kijárási korlátozás célja a társas érintkezések, közösségi találkozások számának csökkentése és az erről szóló kormányrendeletnek nem kizárólag a lakcímkártyán szereplő lakóhelyen vagy tartózkodási helyen lehet eleget tenni.

Nem kell új lakóhelyet vagy tartózkodási helyet bejelenteni akkor sem, ha a kijárási korlátozás ideje alatt a bejelentett lakóhelytől, tartózkodási helytől eltérő címen, például albérletben, vagy hétvégi házban tartózkodunk.

Azt kérik, hogy emiatt ne keressék fel a kormányablakokat és okmányirodákat, mert ez csak újabb, fölösleges találkozásokat eredményezne, ami éppen ellentétes a kijárási korlátozással.

(Képünk illusztráció)

Forrás:
http://hvg.hu/gazdasag.ingatlan/20200331_Kijarasi_korlatozas_nem_kell_uj_lakcimkartya_ha_alberletben_lakunk#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Hajléktalanok menedékhelye lett a riói karnevál helyszínéből

Hajléktalanok menedékhelye lett a riói karnevál helyszínéből

Menedékké alakították át a riói karnevál szambaversenyeinek világhírű helyszínét, a Sambadrome-ot, ahol a koronavírus-járvány terjedésével …