2019. december 9., hétfőMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
2019.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Széles Gáboré a legnagyobb, 100 százalékban magyar cég

Hirdetés

Széles Gáboré a legnagyobb, 100 százalékban magyar cég

Gyakorlatilag kijelenthetjük, hogy Széles Gábor a Zrt-k Mészáros Lőrince, legalábbis valami ilyesmi konklúzióra juthatunk a Forbes magazin legfrissebb számának összeállításából. A magazin ugyanis listába rendezte a 100 legnagyobb, teljesen és garantáltan magyar tulajdonban lévő céget, ennek a listának a legelején pedig a többek között Széles Gábor tulajdonában álló Videoton Holding Zrt. áll Ez a cégnek a Forbes számítása szerint 231,4 milliárd forintot ér. Széles vállalata mellett még Gattyán György cége, a Csányi Sándor féle Bonafarm és a Demján Sándor örököseinek tulajdonában lévő Gránit-Pólus csoport is befért a 10 legnagyobb cég közé. 

Érdekes viszont, hogy Mészáros Lőrinc mesébe illően és matematikai logikát meghazuidtolóan gyarapodó cégcsoportja teljesen lemaradt a százas listáról, a volt felcsuti polgármester egyetlen cége sem szerepel a listán. Ezt a lista összeállítói azzal indokolják, hogy a listára csak tuti biztosan magyar tulajdonú cégeket akartak feltenni, és mivel a Mészáros-birodalom az Opus Global és a Konzum nevű cégeken keresztül már a tőzsdén van, ezért nem kizárt, hogy külföldiek is vettek a részvényeikből. Épp ezért nem szerepel amúgy a listán az OTP vagy a Mol sem, amelyek, bár magyar cégek, száz százalékban nincsenek magyar tulajdonban. 

Azért vannak a közbeszerzési értesítőből jól ismert vagy kormányközeli üzletemberekhez köthető cégek is a listán. Például

Hirdetés

  • rögtön a 11. helyen például ott van a Szijj László féle Duna Aszfalt,
  • 20. helyen Andy Vajna Las Vegas Casino Zrt-je,
  • 22. helyen Garancsi István Market Építője,
  • 25. helyen pedig a Tiborc Istvánnal és Mészáros Lőrinccel is üzletelő Paár Attila West Hungária Bau nevű cége. 

A százas listán amúgy gyógyszeripari cégből van a legtöbb, a 100 cég 30 százaléka sorolható ebbe az iparágba, ezt a vegyipar (22,6 százalék), a “gyártóipar” (18 százalék) és a kereskedelem (17 százalék) követi. 

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2018/10/31/100_legnagyobb_magyar_ceg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Már nincs annyi sertéshús a világpiacon, amennyi Kínának kellene

Egyre nehezeben tudják kielégíteni az exportáló országok Kína igényét a sertéshúsra. Úgy tűnik, bármennyire is …