2020. június 4., csütörtökMa Bulcsú napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.06.04. Bulcsú Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Közel 3 millió forintra tehet szert ingyen, ha babát vár – 2. rész

Közel 3 millió forintra tehet szert ingyen, ha babát vár – 2. rész

A cikkben megjelenő valamennyi információ, adat, feltétel, meghatározás vagy leírás kizárólag tájékoztatásul szolgál, ezek felhasználása az olvasó saját felelősségére történik. A cikk nem minősül ajánlattételnek, befektetési, jogi vagy adótanácsadásnak.

A cikksorozat előző részében és annak kiegészítésében bemutattam, hogy hogyan tud kockázatmentesen valamivel több, mint 2,5 millió forintot keresni, ha babát vár. A célom az, hogy a cikksorozat végére átlépjem a bűvös 3 millió forintnyi “ingyen pénzt”. Ebben a cikkben bemutatom, hogyan lehet további akár többször 100 000 forintot keresni kevesebb, mint egy év alatt, bár tény, hogy itt már valamekkora kockázatot vállalni kell egy pár hónapra.

(Fontos megjegyeznem, hogy ez a megoldás sem új, már többen írtak róla, például itt. E cikksorozat célja az, hogy megosszam az olvasóval saját gyakorlati tapasztalataimat e téren.)

Önsegélyező pénztár, születendő gyerekkel kombinálva

Nyereség: felnőtt családtagonként 105 675 forint

Időtáv: fél-másfél év között

Az önsegélyező pénztár lényeges tulajdonsága ez esetben az, hogy az ott nyitott számlára utalt összeget további 20 százalékkal, de legfeljebb 150 000 forinttal növeli meg egy újabb állami támogatás, ami ezúttal a számlatulajdonos befizetett személyi jövedelemadójából kerül visszatérítésre. Normál esetben e számláról pénzt kivenni nem lehet, csak elkölteni azt különböző előre meghatározott termékekre és szolgáltatásokra (például pelenka a már megszületett gyereknek), de van ez alól néhány kivétel: az egyik például éppen az, ha gyereke születik. Ez esetben ugyanis egyszeri felvételt mégis megengednek a szabályok.

A konstrukció lényege, hogy ön tudja, hogy gyereke fog születni. Fontos, hogy a születés előtt nyissa meg az önsegélyező pénztári számlát és utaljon is rá 750 000 forintot. Azért ennyit, mert 750 000 forintnak a 20 százaléka éppen 150 000 forint, ezzel tudja tehát a teljes állami adójóváírást igénybe venni. Többet nem érdemes, kevesebbnél arányosan viszont pontosan ugyanígy működik.

A gyerek születése után 120 napja van bejelenteni a gyerek születését és kérni az egyszeri kifizetést, amire a szülés miatt válik jogosulttá. Itt tehát nem kell pelenka számlát bemutatnia annak érdekében, hogy az ellenértékét átutalják a bankszámlájára. Mivel a szabályok alapján szülés jogcímén csak legalább 180 napja a pénztári számlán lévő összeg vehető fel, ezért fontos, hogy vagy 2 hónappal a születés előtt már a számlára utalja a szükséges 750 000 forintot vagy olyan pénztárat válasszon, ahol kérheti a kifizetést a szülés utáni 120 napon akár 60 nappal túli időpontra is.

Miután megszületett a gyerek egy formanyomtatványon egyszerűen csak jelezni kell a pénztárnál a tényt, valamint csatolni ehhez a gyerek születési anyakönyvi kivonatát. Továbbá kérni kell a pénztári számlán lévő összeg kifizetését. Ideális esetben időközben az adójóváírás is megérkezik (ez az adóbevallás beadását követő nagyjából 30. nap környékén várható). A pénztár kiutalja a megadott bankszámlánkra a kért összeget (a példám szerint a számlán lévő teljes összeget) és ezzel a kör be is zárult.

Lássuk tehát a konstrukció lépéseit, mondjuk egy idén október végén született gyereknél:

  1. Szülő számlát nyit legkésőbb október közepén
  2. Ugyanekkor ráutal 750 000 forintot
  3. a pénztár működési költség jogcímén levon 3-6 százalék körüli összeget a beutalásból
  4. A […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2019/11/15/kozel_3_millio_forintra_tehet_szert_ingyen_ha_babat_var/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Júliusban érkeznek az új százasok

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Július …