2020. január 27., hétfőMa Angelika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 305,00 Ft | CHF: 315,00 Ft
2020.01.27. Angelika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 305,00 Ft | CHF: 315,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Gyerekeknek szánt bankkártyával jöhet ki a Revolut

Hirdetés

Gyerekeknek szánt bankkártyával jöhet ki a Revolut

Revolut Youth elnevezésű, nemsokára elinduló termékével már a gyerekekre is lőni fog a Revolut londoni fintech. A koncepció üzenete röviden ez:

Adjál a gyermekeidnek is bankkártyát. Ezen beállíthatod nekik, hogy miként utalod a heti, vagy havi zsebpénzt, de azért is jutalmazhatod őket, ha elmosogatnak, vagy lenyírják a kertben a füvet. Mindezzel azt éred el, hogy pénzügyi tudatosságra, modern elektronikus szolgáltatások ismeretére tanítod meg őket!”

Azt már mindenki eldöntheti, hogy miként értékeli mindezt

  • szimpatikus pénzügyi edukációs innovációnak,
  • vagy lelketlen vállalati stratégiának, amely már gyermekkorban igyekszik megteremteni a jövő fogyasztói és egy cég között a kötődést.

Mindenesetre a szolgáltatás úgy van kialakítva, hogy a szülőnek lesz alapvető kontrollja a kártya felett, de a gyerekeknek saját kártyájuk és applikációjuk lehet, amellyel maguk is dönthetnek vásárlásokról (online és offline boltokban), pénzfelvételről, vagy akár adakozásról is.

Hirdetés

Mindenesetre a Revolut továbbra is nagyon gyors expanzióban van, mind a számok frontján, mind a szolgáltatások kiterjesztésével. Maga a cég azzal lett ismert, hogy a Revolut egyenleg és bankkártya révén minden egyszerű ügyfél is 29 devizanemben vezethet egyenleget, 150 devizában fizethet, és gyakorlatilag költségmentesen tud a pénznemek között váltani, bizonyos tételig készpénzt felvenni.

Ugrásszerű növekedés

Tavaly az év első felében az orosz eredetű (az alapítók, vagyis Nyikolaj Sztoronszkij, egy ismert gazpromos vezető fia és Vlad Jacenko a CSFB moszkvai részlegénél dolgoztak együtt) Revolut büszkén jelenthette be, hogy már 300 embert alkalmaz, a céget a befektetők 350 millió dollárra értékelik, miután a társaság elérte az egymillió ügyfelet.

2019 novemberében már közel 2000 ember dolgozik a cégnek (ebből 800 Krakkóban), az ügyfelek száma túllépte a 8 milliót, a cég értéke pedig az 1,8 milliárd dollárt. Mindezt Karol Sadaj, a Revolut lengyel country managere mesélte el az Indexnek, aki az utóbbi időben bevallottan nagyon figyel a gyorsan növekvő magyar piacra is.

A társaság különösen sikeres ugyanis a kelet-közép-európai régióban, hiszen az Egyesült Királyság és Franciaország után Románia és Lengyelország következik az ügyfelek számát tekintve, de a 250 ezer magyar ügyfélkör is az előkelő 9-ik legfontosabb piaccá tette Magyarországot, és mostanában itt volt a leggyorsabb a növekedés, érdemben elléptünk például a cseh piactól – hallottuk.

Globális terjeszkedés, érthetetlen modell

A társaság azóta már kilépett Európából, megjelent Ausztráliában és Szingapúrban, és az Egyesült […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2019/11/25/gyerekeknek_szant_bankkartyaval_johet_ki_a_revolut/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

A növekvő lakbérek miatt emelnék a Diákhitel összegét

A növekvő lakbérek miatt emelnék a Diákhitel összegét

A független újságírás védettséget jelent, hogy a hatalom nem csinálhat velünk azt, amit csak akar. …