2020. augusztus 13., csütörtökMa Ipoly napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2020.08.13. Ipoly Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Engedély nélkül újranyitott a Nébih által bezárt csepeli csótányos pékség

Engedély nélkül újranyitott a Nébih által bezárt csepeli csótányos pékség

Súlyos hiányosságokat, rágcsálóürüléket, élő csótányokat találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei november elején egy csepeli pékség ellenőrzése során – derül ki a Nébih közleményéből.

A beszámoló szerint a Nébih ellenőrei a II. Rákóczi Ferenc út 142. szám alatt található pékségben megdöbbentő higiéniai körülményekkel szembesültek. A videón látható termékpaletta alapján egy az “albán pékség” kategóriába tartozó üzletről van szó, ezekből több tucat van Budapest-szerte. A csepeli egységben többek között az emeleti feldolgozó részen a padozat, az oldalfal, a mennyezet egyaránt erősen szennyezett volt. Több nyitva levő ablakról hiányzott a rovarháló, de előfordult, hogy maga az ablak sem volt a helyén. A higiénikus kézmosást a csaptelep hiánya és az elé betárolt hulladéktárolók egyaránt lehetetlenné tették. Az élelmiszer-előállítás során használt gépek és berendezések (nyújtógép), valamint a további eszközök (keretek, tálcák) rendkívül koszosak, szennyezettek voltak.

Félkész tésztaalapanyagokat az egyik – az ellenőrzés kor használaton kívüli – fagyasztóláda tetején is tároltak, melyek így közvetlen érintkeznek a hűtő elhasználódott, kopott tetejével. A feldolgozótérből nyíló […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2019/11/26/engedely_nelkul_ujranyitott_a_nebih_altal_bezart_csepeli_csotanyos_pekseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Az MNB egyik cége 165 millióért vesz festményeket

Az MNB egyik cége 165 millióért vesz festményeket

A gigantikus szobrok után most 17 Bak Imre-festményt vásárol a jegybanki tulajdonban lévő MNB Ingatlan …