2019. december 8., vasárnapMa Mária napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
2019.12.08. Mária Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Amerikai példák igazolják: megéri a cégeknek fogyatékkal élőket alkalmazni

Hirdetés

Amerikai példák igazolják: megéri a cégeknek fogyatékkal élőket alkalmazni

Több mint 15 millió munkaképes, fogyatékkal élő személyt regisztráltak az Egyesült Államokban. Ugyan vannak közülük, akik dolgoznak, de többségük nem talál munkát – állítja a MoneyIsh. A fogyatékkal élők munkanélküliségi rátája kétszer akkora, mint a nem fogyatékkal élőké, noha ez közgazdasági szempontokkal nem indokolható.

Az amerikai Munkaügyi Statisztikai Hivatal szerint a fogyatékkal élők 29 százaléka rendelkezik csupán munkával, leginkább kisebb cégeknél. Ráadásul a Nemzeti Gazdaságkutató Hivatal tanulmánya szerint a munkáltatók negatív megkülönböztetést alkalmaznak a fogyatékkal élőkkel szemben.

IllusztrációForrás: Dreamstime

 A hivatal több mint 6 ezer kitalált pályázó nevében küldött be jelentkezést álláshirdetésekre. Azoknál a jelentkezéseknél, ahol jelezték a fogyatékosságot, 26 százalékkal kevesebb válasz érkezett.

Ez a fajta diszkrimináció nagy hiba a vállalatok részéről, ugyanis a Monday by Accenture által közzétett jelentés szerintazok a cégek, ahol fogyatékkal élők is dolgoznak, 28 százalékkal több profitot termelnek, ráadásul a dolgozók sokkal barátságosabbnak ítélik meg ezeket a cégeket.

Hirdetés

Chad Jerdee, az Accenture tanácsadója és főigazgatója elmondta, hogy a fogyatékkal élők nagy előnyöket nyújtanak a vállalatok számára.

Először is, egyedülálló perspektívát hoznak a munkahelyre, ami segíthet a cégeknek abban, hogy jobb döntést hozzanak.Ráadásul a fogyatékkal élők gyakran rugalmasak és kreatívak, ami két további olyan tulajdonság, ami elősegítheti a munkavégzést és a vállalat céljainak megvalósulását.

Egyes vállalatok azért nem alkalmaznak fogyatékkal élőket, mert félnek attól, hogy magasabb többletköltséggel jár a foglalkoztatásuk. Azonban ritkán adódik jelentős többletköltség, és ha mégis, akkor ez átlagosan csupán 500 dollár (kb. 143 ezer forint) körül alakul.

Forrás:
http://www.origo.hu/gazdasag/20181031-tobb-a-bevetel-annal-a-cegnel-aki-fogyatekkal-eloket-alkalmaz.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Már nincs annyi sertéshús a világpiacon, amennyi Kínának kellene

Egyre nehezeben tudják kielégíteni az exportáló országok Kína igényét a sertéshúsra. Úgy tűnik, bármennyire is …