2020. február 23., vasárnapMa Alfréd napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
2020.02.23. Alfréd Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 337,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 318,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A növekvő lakbérek miatt emelnék a Diákhitel összegét

A növekvő lakbérek miatt emelnék a Diákhitel összegét

Miután az elmúlt években több mint 50 százalékkal emelkedtek a lakbérek az egyetemi városokban, és a felsőoktatásban tanulók szerint a lakhatási költségek havi 130 ezer forint körül vannak, megemelik az állami Diákhitel maximális felvehető összegét – írja a Világgazdaság.

Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója a lapnak azt is elárulta: tervben van egy a felnőttképzési hitel is, ami a tanfolyam költségei mellett a munkából kieső dolgozók jövedelmének a pótlását szolgálná. A felnőttképzési hitelnek lenne fix kamatozású és fix futamidejű konstrukciója is.

A magasabb havi kölcsönre az is mutatja az igényt, hogy a hitelfelvevők 80 százaléka a jelenlegi legmagasabb összeget veszi fel.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/01/27/diakhitel_ossze_havi_kozpont_lakber_kolcson_felsooktatas_egyetem_hallgatok/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Lakossági hitelek helyett kecskesajt

Lakossági hitelek helyett kecskesajt

Kerülj képbe hírlevelünkkel, amiben a hét legfontosabb, legérdekesebb cikkeit, videóit ajánlják az indexesek. Feliratkozom! Hámory …