2020. március 29., vasárnapMa Auguszta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.03.29. Auguszta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / A dolgozók megtartása a nyerő vállalati stratégia

A dolgozók megtartása a nyerő vállalati stratégia

Gazdasági szempontból kézenfekvőnek tűnik, hogy mivel a globális egészségügyi vészhelyzet hatásaként csökken az ország gazdasági teljesítménye, így annak érdekében, hogy a vállalatok fenntartsák a jövedelmezőségüket, vagy egyszerűen csak életben maradjanak költséghatékonysági intézkedéseket – ezen belül a munkabér jellegű költségek, esetlegesen munkaerő elbocsátása – vezetnek be. A valóságban azonban azok a cégek lesznek a jelenlegi helyzet nyertesei, akik képesek a nehéz időszak közepette is dolgozóikat megtartani és motiválni.

Idehaza több vállalatnál is számos kreatív ötletet vezettek be annak érdekében, hogy a nehéz időszakban ne legyen szükség elbocsátásra. Az egyik legnagyobb könyvforgalmazó, boltokkal és online áruházzal rendelkező cég tulajdonosa egyszeri, nagyobb összegű tulajdonosi befizetést hajtott végre annak érdekében, hogy a lecsökkent forgalom ellenére is megtartsák, segítsék munkavállalóikat.

Egy szintén boltokkal rendelkező kiskereskedelmi vállalat, amely a munkavállalók elbocsátása helyett igyekszik olyan cégekkel partneri megállapodást kötni és ezáltal segíteni a dolgozóinak az ideiglenes munkahelyváltásban, ahol többlet munkaerőre alakult ki átmeneti kereslet, mint például nagy élelmiszerláncoknál. Így a dolgozóknak megmarad a jövedelmük, valamint, vészhelyzet megszűnése után visszatérhetnek fő munkáltatójukhoz teljes munkaidőre. Nem utolsósorban pedig a munkájukkal támogatják a járvány elleni küzdelmet is.

A jelenlegi helyzetben számos üzleti modell innovációra, vagy meglévő innovációk adaptálásra is szükség lehet az egyébként szokásos ellátási láncban. Ilyen az élelmiszerkereskedelem esetén az online élelmiszerrendelés és házhozszállítás folyamata.

A vészhelyzet miatt lényegesen megnövekedett online élelmiszer kiszállítási igényre jó megoldást jelenthet az, ha a vásárló vagy megbízottja személyesen az élelmiszerlánc meglévő boltjának bejáratánál – az ügyeletes gyógyszertárak kis ablakos kiadójának mintájára – elhelyezett felvételi pontokon veszi át az általa megrendelt, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2020/03/27/a_dolgozok_megtartasa_a_nyero_vallalati_strategia/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Bankszövetség: stabil a magyar bankrendszer, rövidíthetik a nyitavatartást

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! A …