2019. július 18., csütörtökMa Frigyes napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.18. Frigyes Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 326,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Závecz: A pártpreferenciák az EP-választás eredményéhez hasonlóak maradtak

Hirdetés

Závecz: A pártpreferenciák az EP-választás eredményéhez hasonlóak maradtak

A Fidesz a teljes népességen belül 34 százalékon áll, táborának méretét és a többiekkel szembeni előnyét megtartotta, áll a ZRI Závecz Research Intézet június első felében, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásának ismertetésében. Második helyen a Demokratikus Koalíció található, támogatottságuk 11 százalékos, a Momentum az MSZP és a Jobbik a lakosság 6-6 százalékára számíthat, az LMP-nek és a Mi Hazánk Mozgalomnak 2-2 százaléka van a teljes népességen belül, a Párbeszédhez és a Kétfarkú Kutyapárthoz 1-1 százaléknyi választópolgár sorakozott fel, írják.

A párt nélküliek aránya 30 százalék.

partok-tamogatottsaga-valasztokoru-1200x900-2019.06

Fotó: zaveczresearch.hu

A biztos pártválasztói körben lényegében az EP-választáson elért eredmények ismétlődtek meg június első felében is. A Fidesz 53 százalékot ért el, a Demokratikus Koalíció 17, a Momentum 9 százalékos. Az aktív szavazók 7-7 százaléka támogatta az MSZP-tés a Jobbikot. Az elkötelezett szavazók csoportjában a Mi Hazánk Mozgalomnak 3, az LMP-nek és a Kétfarkú Kutyapártnak 2 százaléka van, a Párbeszéd 1 százalékos, írják.

Hirdetés

Az európai parlamenti választáson sikeres pártok szavazóinak aktivitása, lendülete még hetek múltán is érzékelhető. Ennek következménye, hogy bár a Momentumot, az MSZP-t és a Jobbikot egyaránt 6 százaléknyi választópolgár preferálja, a biztos szavazói körben a Momentum jobban áll a többieknél, hiszen támogatóinak 72 százaléka egy mostani választáson is elmenne voksolni.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/06/17/zavecz_a_partpreferenciak_az_ep-valasztas_eredmenyehez_hasonloak_maradtak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Több ezer szénabála lángol Vas megyében

Teljes terjedelmében ég egy három-négyezer szénabálát tároló épület Vas megyében, Ostffyasszonyfa külső területén – írta …