2020. március 29., vasárnapMa Auguszta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.03.29. Auguszta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Újabb 39 igazolt koronavírus-fertőzött Magyarországon

Újabb 39 igazolt koronavírus-fertőzött Magyarországon

Újabb 39 embernél igazolták a koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 300-ra nőtt Magyarországon a regisztrált fertőzöttek száma, írja a Koronavirus.gov.hu

A pénteki adatok alapján hat fővel nőtt a gyógyultak száma, ők így 34-en vannak. Eddig összesen 9275 mintavétel készült – a csütörtökön készített 1270-nel együtt –, fertőzésgyanúval száz ember van karanténban.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a hét elején azt mondta, hogy már nincsen olyan megye, ahol ne találtak volna fertőzött személyt, és számos olyan fertőzött van, akinek nincsenek tünetei. Hogy hányan fertőződhetnek még meg, arra még becsült számot se tettek közzé. „A tömeges járványnál sokakat érint a megbetegedés, de azt előrejelezni, hogy a lakosság hány százaléka fertőződhet meg, noha mi magunk is, szakemberek is modellezik ezt, csak találgatás” – mondta erről Müller.

A tisztifőorvos azt is bejelentette, hogy attól is mintát vesznek, aki ismeretlen eredetű tüdőgyulladással kerül kórházba, bár megjegyezte: „az influenzajárvány végét éljük, melynek szövődménye lehet a tüdőgyulladás”.

A járvány kiterjedését jelzi: az igazolt fertőzöttek száma csak a vírus magyarországi megjelenésének 19. napján lépte át a 100-at, de öt nappal később, szerdára már 200 fölé nőtt az igazolt fertőzésszám.

A magyarországi esetekről a folyamatosan frissülő grafikonunkról tájékozódhat:

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/03/27/ujabb_igazolt_koronavirus-fertozott_magyarorszagon/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ötmillió forintnyi dohányt akart átcsempészni tíz román a határon

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Ötmillió …