2019. december 8., vasárnapMa Mária napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
2019.12.08. Mária Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Roma szervezetek is csatlakoztak a hajléktalanság büntethetősége ellen

Hirdetés

Roma szervezetek is csatlakoztak a hajléktalanság büntethetősége ellen

Tizenkét roma szervezet is csatlakozott a hajléktalanságot kriminalizáló jogszabály elleni tiltakozókhoz. “Nem azért szólalunk meg, hogy a hajléktalan hajléktalan maradhasson, hanem azért hogy a végletes szegénységben lévő hajléktalanokat ne büntessék meg csupán hajléktalanságuk miatt.”

“Meggyőződésünk szerint a hajléktalanság problémáját a lakásvesztés megelőzésével, a szegényeket is elérő bérlakás.politikával, a férőhelyek növelésével, és a hajléktalanellátás erőforrásainak növelésével lehet érdemben kezelni” – írják.

A tiltakozó szervezetek: Idetartozunk egyesület, a Pest megyei roma szervezet,  a Roma sajtóközpont, a Dzsaj Bhim közösség, a Hátrányos helyzetű családok országos szövetsége, a Romaversitas, a Nyirbátori közösségi akciócsoport, az Állandó roma értekezlet, a XX ker. roma önkormányzat, a Nógrád megyei cigány képviselők szövetsége, a Kethane egyesület, a Phiren Amenca hálózat.

Hirdetés

Korábban az ügyvédek és a pszichológusok is tiltakoztak a hajléktalanokat büntető törvény ellen.

A székesfehérvári és a kaposvári bíróság pedig felfüggesztette az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályainak megsértése miatt indult eljárást, és az Alkotmánybírósághoz fordult.

Az Index cikke is rámutatott, hogy betarthatatlan, abszurd törvényt hoztak a hajléktalanok ellen.

Forrás:
https://index.hu/belfold/2018/10/31/roma_szervezetek_is_csatlakoztak_a_hajlektalansag_buntethetosege_ellen/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fidesz: Lackner Csaba távozzon a közéletből!

A Fidesz közleményt adott ki arról, hogy a baloldal hiába próbálja menteni a botránya miatt …