2020. augusztus 6., csütörtökMa Berta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 346,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2020.08.06. Berta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 346,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Polgármester lett, százmilliós tételt kell visszafizetnie

Polgármester lett, százmilliós tételt kell visszafizetnie

Egy hete írtunk arról, hogy a Szolnok megyei Tiszatenyőn, a választáson lecserélődött településvezetés és az új polgármester összesen 250 milliónyi visszafizetési kötelezettséggel találta magát szemben, aminek egy részét már a NAV követelte a településen, és amit az előző – fideszes – vezetés alatt el nem készült, félbehagyott, bebukott projektek hoztak össze. A helyi fideszes országgyűlési képviselő ki is emelte, hogy az új vezetés erről nem tehet, és már időpontot is kértek a Belügyminisztériumban, hátha sikerül kitalálni valamit.

Úgy tűnik, nem Tiszatenyő az egyetlen település, ahol az új vezetés ilyesmivel találkozik. A Pest megyei Pilisborosjenőn is szembejött az új polgármesterrel a valóság egy százmilliónál is magasabb visszafizetési felszólítás képében.

Pilisborosjenőt a független Küller János vezette 2002 és 2010 között, illetve 2014 és 2019 októbere között, a legutóbbi képviselő-testületben pedig 5 független és egy fideszes képviselő ült. Közben létrejött az utóbbi pár évben a településen egy 2097 Csoport Egyesület nevű szervezet helyi civilekből, akik aztán a mostani választáson képviselőjelölteket és polgármesterjelöltet is indítottak. Majd taroltak: október 13-a óta ők adják a polgármestert és mind a hat képviselőt is. A polgármester Tömöri Balázs lett, 66%-kal választották meg.

Tömöri Balázs

Tömöri […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/11/26/pilisborosjeno_belugyminiszterium_polgarmester_allamkincstar_visszafizetesi_kotelezettseg/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Baloldali újságíró ismerte el, hogy a 444, a 24 és a hvg közreműködött az Index szétverésében

Bodolai László után újabb baloldali szereplő ismerte el, hogy a baloldalnak köze volt az Index …