2019. szeptember 17., keddMa Zsófia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 331,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
2019.09.17. Zsófia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 331,00 Ft | USD: 300,00 Ft | CHF: 303,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Nyolc BKV-hajón találtak biztonságtechnikai problémákat

Hirdetés

Nyolc BKV-hajón találtak biztonságtechnikai problémákat

Lezajlott a BKV hajóinak biztonságtechnikai felülvizsgálata, mondta lapunknak Bolla Tibor vezérigazgató. A felülvizsgálatot a Hableány balesete után rendelték el. Mint az igazgató közölte, a Hableány nem tartozik a BKV tulajdonába, de mivel nem tudták a baleset okát, biztonsági okból úgy gondolták, hogy érdemes a BKV 11 darab saját személyszállító hajóját is átvizsgálni.

A rendkívüli ellenőrzésen a felszerelést rendben találták, a feltárt kisebb biztonságtechnikai problémákat 8 hajón kijavították az üzemeltetők, két hajó azonban nem állhat addig forgalomba, amíg főleg a motor füstölésével kapcsolatos gondokat nem orvosolják, egy hajó pedig eleve a javítódokkban volt.

Bolla közölte, hogy a BKV nem saját maga működteti a hajókat. A 11 hajót három különböző társaságnak adták ki üzemeltetésre, a működtetés mellett a karbantartás is ezeknek a cégeknek a felelőssége. A baleset után felhívták az összes cég figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek a biztonsági szempontokra.

A BKV 11 személyhajójából nyáron egyszerre nyolc darab üzemel menetrendszerűen a Duna fővárosi szakaszán, télen pedig öt hajó jár. A baleset után a BKV leállíttatta a menetrendszerű forgalmat, a hajók nem futnak ki, amíg a Hableány balesetének kivizsgálása be nem fejeződik.

Hirdetés

A BKV-flotta öreg, elavult, 40-50 éves hajókból áll. A járművek több mint fele egymotoros, ami amellett, hogy gyengébb és lassabb, mint az unió nagyvárosaiban megkövetelt kétmotoros hajók, problémát okozhat, ha leáll a motorjuk. Bolla kérdésre válaszolva elmondta, hogy a BKK-nak volt olyan fejlesztési elképzelése a flotta fejlesztésére, amit támogatni tudna.

Mint arról beszámoltunk, 2013-ban a BKK pályázatot akart benyújtani a 2014-2020 között megnyíló európai uniós források elnyerésére. A projekt az előzetes becslések szerint nettó 9,6 milliárd forintot igényelt volna, amit a BKK 13 darab új hajó beszerzésére, egy karbantartóbázis és 25 kikötő korszerűsítésére, illetve építésére fordítana. Az elképzeléshez tartozott egy fővárosi tulajdonú szállodahajó-fogadó cég megalapítása, és két saját szállodahajó-terminál kialakítása: délen a CET, azaz a volt Közraktárak melletti, északon pedig a Szent István park rakpartszakaszon.

Eltelt több mint öt év, katamarán-flotta nem lett, kikötőépítés, -korszerűsítés nem lett, saját szállodahajó-fogadó cég nem lett, mint ahogyan szállodahajó-terminál sem.

Ehelyett, <a href="//index.hu/gazdasag/2019/05/31/a_viking_es_az_allam_kozos_tulajdonos_a_legfobb_dunai_hajos_cegben/" id="hyperlink_2fdfed24eeb37d9f7bb52ce80e5d718e" target="_blank" title="A Viking és az állam közös tulajdonos a legfőbb dunai hajós cégben" data-recommendation="jobb_hasab" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/budapest/2019/06/12/bkv-hajo_felulvizsgalat_katamaran_hableany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Napsütéssel érkezik a hidegfront

Napsütéssel érkezik a hidegfront

Lassan éri el hazánkat az érkező hidegfront, de szerdára jelentősen lehűl az idő. A kedd …