2020. augusztus 7., péntekMa Ibolya napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 346,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
2020.08.07. Ibolya Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 346,00 Ft | USD: 292,00 Ft | CHF: 321,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Novák Katalin: A mai szavazás súlyos érv lesz amellett, hogy új szövetségeseket keressünk

Novák Katalin: A mai szavazás súlyos érv lesz amellett, hogy új szövetségeseket keressünk

Ahogy azt megírtuk, elfogadta az Európai Parlament azt az állásfoglalást, ami a magyar és lengyel jogállamiság védelméért folytatott hetes cikk szerinti eljárásban konkrét lépéseket sürget és kimondja, hogy romlott a helyzet a két országban az eljárás megindítása óta. A határozatot elsöprő többséggel fogadták el 446 támogató és 178 nem szavazat ellenében. A javaslatot öt frakció nyújtotta be, közöttük volt a Fideszt is tagjai között tudó Európai Néppárt is.

Novák Katalin

Novák Katalin

Fotó: Németh Sz. Péter / Index

Novák Katalin családügyi államtitkár, a Fidesz alelnöke az Atv.hu-nak úgy reagált a mai szavazásra, hogy

akik EPP-s létükre ellenünk szavaztak, azok ismét azt bizonyították, hogy számukra a szövetségünk mit sem ér, fontosabb a rájuk nehezedő liberális nyomásnak és elvárásoknak való megfelelés, mint a jog és az igazság.

Novák egyben megköszönte azoknak, akik mellettük álltak ki, például François-Xavier Bellamynak, a francia republikánusok frakcióvezetőjének, illetve Antonio Tajaninak, az EPP egyik alelnökének.

“amikor arról döntünk majd, hogy maradjon-e a Fidesz a Néppártban, a mai szavazás súlyos érv lesz amellett, hogy új szövetségeseket keressünk”

– tette hozzá a fideszes politikus.

A ma megszavazott dokumentum jogilag nem kötelezi ugyan a tagállami kormányokat tömörítő Európai Unió Tanácsát, kikerülniük mégis nehéz lesz, mivel az európai polgárok által közvetlenül megválasztott […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/01/16/novak_katalin_a_mai_szavazas_sulyos_erv_lesz_amellett_hogy_uj_szovetsegeseket_keressunk/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Pilismarót képviselő-testülete is lemondott a kavicsbánya miatt

Pilismarót képviselő-testülete is lemondott a kavicsbánya miatt

A polgármester után néhány héttel Pilismarót képviselő-testülete is lemondott a tervezett kavicsbánya miatt – írja …