2020. június 1., hétfőMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Megérkezett a japán Avigan gyógyszer tesztelésre Magyarországra

Megérkezett a japán Avigan gyógyszer tesztelésre Magyarországra

12 200 db, a koronavírusos betegek kezelésében tesztelés alatt álló gyógyszert ad további 29 ország mellett Magyarországnak is Japán, írtuk meg Szijjártó Péter bejelentése alapján még 14-én. A külügyminiszter friss, szombati Facebook-posztja szerint a gyógyszerek megérkeztek Magyarországra.

A Japánban törzskönyvezett Avigan nevű, favipiravir összetevőjű gyógyszert részint koronavírusos betegek kezelésére, részint további klinikai tesztek folytatására kaptuk, fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter. Hozzátette, a Japánban törzskönyvezett Avigan favipiravir összetevője hatékonynak bizonyult a koronavírussal fertőzött betegek kezelésében.

Száz beteg ellátásához szükséges 12 200 gyógyszer érkezett szombat reggel Magyarországra, a gyógyszerek a Pécsi Tudományegyetem Kutatási Központjába kerülnek, hiszen ott zajlanak azok a kutatási munkák Magyarországon, amelyek ennek a hatóanyagnak a jövőbeni szerepét vizsgálják, mondta.

<img id="kep_szerkfoto_image_33149232" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/05/23/megerkezett_a_japan_avigan_gyogyszer_tesztelesre_magyarorszagra/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Halmozzák az állásokat és egymásnak adnak fizetésemelést a baloldali városvezetők, míg dolgozóik bérét csökkentik

Gyakorlatilag kifizetőhelyekké tette Miskolc új, baloldali vezetése az önkormányzati cégeket. Nem ritkák a több százezres, …