2019. december 9., hétfőMa Natália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 331,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
2019.12.09. Natália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 331,00 Ft | USD: 299,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Költségvetési csalással vádolja az ügyészség a fideszes polgármestert

Hirdetés

Költségvetési csalással vádolja az ügyészség a fideszes polgármestert

31 millió forintos uniós forrásból bűnmegelőzési programot kellett volna megvalósítania a méhkeréki iskolának, ám a program – egy kétnapos tanároknak szóló tréninget leszámítva – elmaradt, írta 2015-ben a 444.hu. Egy helyi pedagógus akkor a Juhász Péter alapította Igazmondó Alapítványhoz fordult segítségért, és együtt tudtak küldeni egy hűtlen kezelésről, költségvetési csalás gyanújáról szóló levelet az ügyészségnek.

Hirdetés

Az akkori válaszok ütközése elég izgalmas volt: miközben a polgármester azt állította akkor az RTL-nek, hogy végül nem az iskolában folytatták a programot, hanem külsős szakemberekkel dolgoztak, ezért nem is tudhatnak az egészről a tanárok, ezzel párhuzamosan az Emmi azt válaszolta, hogy de, mégiscsak az iskolában zajlott a program, és hibátlanul véget ért. Ha kérdés lenne, forduljanak az iskola vezetéséhez, ám az iskola vezetése semmit nem tudott a programról.

Az ügy végül most jutott el oda, hogy Tát Margit, Méhkerék fideszes polgármestert költségvetési csalással és hamis magánokirat felhasználásával vádolja a Gyulai Járási Ügyészség, derül ki csütörtöki a Magyar Narancs cikkéből. Rögtön az elején hozzáteszik: Tát ismét polgármesterjelöltje a Fidesznek helyben.

Tát Margit elsőrendű vádlott a támogatási szerződés aláírásakor fennálló valós – az írásban lefektetett megtévesztő nyilatkozatától eltérő – szándéka az volt, hogy a legfeljebb 31 millió forint összegű, vissza nem térítendő támogatást az engedélyezett felhasználási cél megvalósítása nélkül jogtalanul megszerezze, és azt más, az eljárás során ismertté nem vált célra fordítsa

– idézi a lap a birtokába került vádiratot. A bíróság a lap kérdésére elismerte, hogy a vádiratot megkapták, és hozzátették, hogy a tárgyalást még nem tűzték ki, talán őszre várható. Ősszel pedig önkormányzati választás lesz, hozzá is teszi a lap, hogy Tát egyelőre a kormánypárt polgármesterjelöltje a Békés megyei, többségében román nemzetiségűek lakta Méhkeréken. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2019/07/18/fideszes_polgarmester_gyanusitott_vadlott_buncselekmeny_mehkerek_eu_fejlesztes_tat_margit/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fidesz: Lackner Csaba távozzon a közéletből!

A Fidesz közleményt adott ki arról, hogy a baloldal hiába próbálja menteni a botránya miatt …