2020. június 1., hétfőMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
2020.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 348,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 325,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Fel tud robbanni az autóban felejtett alkoholos kézfertőtlenítő

Fel tud robbanni az autóban felejtett alkoholos kézfertőtlenítő

Kiderült, hogy a melegben a kocsiban felejtett alkoholos kézfertőtlenítő gél felrobbanhat, írja a 444.hu a CBS műsora nyomán. A veszély valódiságára pedig a texasi katasztrófavédők hívták fel a figyelmet, és közzé is tettek egy fotót egy ilyen esetről. Amikor nekik kellett autót oltani egy felrobbant kézfertőtlenítő miatt, amitől lángra kapott az autó ajtaja.

hand.PNG

A képen is látható esetben az autó tulaja úgy tűnik az ajtó tárolójában hagyta a kézfertőtlenítőt, amiből a 30 fok fölé melegedő autóban elkezdett párologni az alkohol, és valamitől berobbant. 

A műsorban egy tűzoltó elmondja, hogy már alacsonyabb hőmérsékleten is párologhat az alkohol ezekből, de 30 fok fölött annyira felerősödhet, hogy a zárt légtérben felerősödik az alkoholgőz. És a berobbanásához nem is kell rágyújtani az autóban: elég, ha a műszálas ruhánk dörzsölődik az üléshuzattal, és kis szikra keletkezik.

És ha ez nem lenne elég, a CBS- műsorában azt is hozzáteszik, hogy a berobbanás veszélyén kívül már csak azért sem érdemes az autóban hagyni ezeket az alkoholos fertőtlenítőket, mert csökken a hatékonyságuk a fertőtlenítő alkohol elpárolgásával. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/05/23/fel_tud_robbanni_az_autoban_felejtett_alkoholos_kezfertotlenito/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Halmozzák az állásokat és egymásnak adnak fizetésemelést a baloldali városvezetők, míg dolgozóik bérét csökkentik

Gyakorlatilag kifizetőhelyekké tette Miskolc új, baloldali vezetése az önkormányzati cégeket. Nem ritkák a több százezres, …