2020. április 6., hétfőMa Vilmos, Bíborka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 336,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
2020.04.06. Vilmos, Bíborka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 363,00 Ft | USD: 336,00 Ft | CHF: 344,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Eltüntették az agyonvert kutyák nyomait Hajdúsámsonban

Eltüntették az agyonvert kutyák nyomait Hajdúsámsonban

Kerülj képbe hírlevelünkkel, amiben a hét legfontosabb, legérdekesebb cikkeit, videóit ajánlják az indexesek.

“Feltehetően fejbeverték a gödörben talált kutyákat” – mondta az Indexnek Dr. Benedek Noémi állatorvos, amikor a nagy port kavart hajdúsámsoni esetről kérdeztük. 

Ahogy arról beszámoltunk, állatvédők rengeteg állattetemet, -koponyát és csontokat találtak a Debrecen közeli település, Hajdúsámson határában. Értesítették a rendőrséget, akik feltárták a gödröket. A legfrissebb gödörben nagyjából tíz tetemet találtak, az innen előkerülő kutyák füleiben, orrnyílásaiban, esetenként a szájukban is vér volt. A többi gödörben talált maradványok – köztük macskák maradványai – már bomlásnak indultak, ezért azokat nem ásták ki.

A helyszínre látogattunk, ahol a hűlt helyét találtuk a gödröknek, amelyben állítólag akár száz agyonvert kutyát is elföldeltek. Két nappal a botrány kirobbanása után ugyanis  munkagépekkel távolították el a tetemeket, majd temették be a gödröket. N éhány csont utalt csak arra, hogy a környéken készülhettek a Debreciner által közölt fotók.

A mezőőr elgázolt ebekről beszél

Megkerestük a terület mezőőrét, mert a településen az ő feladata, hogy befogja a kóbor kutyákat. Süvöltős Gyula az Indexnek elmondta, hogy ő a falu környékén elütött néhány kutyát temette csak el a faluvégi gödörbe. Egy év alatt állítása szerint legfeljebb 8-10 elhullott állatot helyezhetett el ott. Szerinte ennyi állat elföldelése közegészségügyi kockázatot nem jelentett.

Tagadta, hogy egyetlen kutyát is megölt volna. Munkájában elmondása szerint az előírt rendszert követte: ha csippel rendelkező kutyákat talált, akkor megkereste a gazdájukat. A csip nélküli kutyákat csippel látták el, majd a szabályoknak megfelelően két hétig az ebtelepen tartották őket, és kerestek nekik gazdát. Kérdésünkre, hogy mi […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/02/22/hajdusamson_kutyatetem_dogkut_mezoor/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

585 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, egy idős férfi meghalt

585 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, egy idős férfi meghalt

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Újabb …