2020. május 26., keddMa Fülöp napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2020.05.26. Fülöp Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Egy ideig elsősegélynyújtási ismeretek nélkül is kiadják a jogosítványokat

Egy ideig elsősegélynyújtási ismeretek nélkül is kiadják a jogosítványokat

A Magyar Közlöny csütörtöki számában jelent meg az a kormányrendelet, amely a járványügyi helyzetre való tekintettel az elsősegélynyújtási ismeretekről szóló igazolás nélkül is kiadhatóvá teszi a jogosítványt, ha egyébként minden más vizsgafeltétel teljesült. 

Az Orbán Viktor által aláírt rendelet (219/2020. V. 21.) szerint ez a szabály legalább 15 napig érvényes, ezután addig marad érvényben, ameddig a veszélyhelyzet fennáll. 

Eddig a jogosítvány kiadásának feltétele volt, hogy a Magyar Vöröskeresztnél vizsgát kellett tenni elsősegélynyújtási ismeretekből vagy be kellett mutatni a mentességről szóló igazolást. A járványhelyzetben azonban leálltak a felkészítő tanfolyamok és a vizsgák is, amelyeken az egyik alapfeladat a befúvásos lélegeztetés bemutatása volt ambu babán. Ezt érthető okokból a járványhelyzetben senki nem vállalta. 

A Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezete a Facebookon azt írja: az elsősegélynyújtó vizsgáztatás június 2-től újra elindul. Az ügyfélszolgálatuk már május 25-én 10 órától működik ismét, ettől az időponttól kezdve minden munkanapon 9 órától 16 óráig fogadják az elsősegélynyújtó vizsgára jelentkezők hívásait. 

<iframe […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2020/05/22/jogositvany_kiadas_elsosegelynyujtasi_ismeretek_vizsga_veszelyhelyzet/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Blikk: Bizonyítani akarhatott társainak a késelő, ezért ölt

“Valójában az utca nevelte fel, de verekedni egyáltalán nem tudott, sőt, kifejezetten béna volt. Azért …