2019. december 14., szombatMa Szilárda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
2019.12.14. Szilárda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / Debreceni Egyetem: Nem éltek vissza hamis pecséttel az orvosszakértők

Hirdetés

Debreceni Egyetem: Nem éltek vissza hamis pecséttel az orvosszakértők

A Debreceni Egyetem Klinikai Központja határozottan visszautasítja azokat az állításokat, hogy az Igazságügyi Orvostani Intézet munkatársainak nagy része hamis vállalkozói pecsétet használt volna az eljárásokban, amelyekkel összemosták saját cégüket az egyetemmel.

24..hu-n megjelent cikket szemlézve azt írtuk: az intézet munkatársai a Debreceni Egyetem postafiókját tartalmazó, megtévesztő pecséteket használtak, hogy közalkalmazotti bérük mellett vállalkozóként is leszámlázzák maguknak a munkahelyükön, munkaidőben elvégzett hatósági kirendeléseket.

A portál egy képet is közölt, amelyeken látható egy ilyen pecsét. A Debreceni Egyetem arra hívja fel a figyelmet, hogy a sajtóban megjelent fényképen egy igazságügyi szakértői bélyegző látható, melynek célja a szakértő egyértelmű azonosítása.

Hirdetés

A felvétel egy úgynevezett „igazságügyi szakértői díjjegyzéket” ábrázol, amely a jogszabályi előírásoknak megfelelő szakértői bélyegzővel van ellátva. Vállalkozói pecséttel kizárólag a számlát kell ellátni.

Mivel az intézetet, illetve dolgozóit a hatóság rendeli ki, így amennyiben jogsértés történik a számlázással, vagy az eljárás bármely más részével kapcsolatban, azt a hatóság hivatalból köteles vizsgálni, olvasható az egyetem közleményében.

A Debreceni Egyetem továbbra is kiáll korábbi álláspontja mellett, miszerint az igazságügyi szakértők munkaköri leírásában rögzített tevékenységük és a saját néven végzett szakértői munkájuk élesen elkülönül egymástól.

Közleményük szerint a szakértő kirendeléséről a hatóság, vagy kirendelő szerv dönt, a szakértőnek kirendelés alapján, a kirendelésben foglaltaknak megfelelően kell eljárnia. 

Forrás:
https://index.hu/belfold/2018/10/31/debreceni_egyetem_igazsagugyi_orvosszakertok_szamlazas_pecset/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fidesz: Lackner Csaba távozzon a közéletből!

A Fidesz közleményt adott ki arról, hogy a baloldal hiába próbálja menteni a botránya miatt …