2019. december 14., szombatMa Szilárda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
2019.12.14. Szilárda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
Kezdőlap / Belföld / A Kósa-Németh-Kocsis-Böröcz négyes döntött a Demeter Márta elleni feljelentésről

Hirdetés

A Kósa-Németh-Kocsis-Böröcz négyes döntött a Demeter Márta elleni feljelentésről

Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán feljelentette Demeter Márta LMP-s képviselőt hivatali visszaélés és személyes adatokkal való visszaélés miatt. A képviselő az V. és XIII. kerületi ügyészségen tette meg a feljelentést, és Markó utcai épület előtt sajtótájékoztatón azt kérte a hatóságtól, hogy indítson nyomozást, írja az MTI.

A fideszes politikus szerint Demeter Márta “megszegte képviselői esküjét és bebizonyította, hogy alkalmatlan képviselői munkájára, mert nem tud érzékeny adatokkal a szabályoknak megfelelően bánni”.

Demeter Márta bűne az volt, hogy írásbeli kérdést küldött a honvédelmi miniszternek, amiben azt kérdezte, hogy

Hirdetés

Hogy történhet meg, hogy a Magyar Honvédség Airbus A-319 repülőgépe kiképző repülés keretében szállítja a miniszterelnök családtagját?

Demeter előzőleg a honvédség kecskeméti légi bázisán pillanthatott bele iratokba, ahonnan az információit szerezte. A honvédség ugyanakkor azt írta, hogy egy Orbán nevű tisztről és annak, a miniszterelnök egyik lányával megegyező nevű lányáról van szó, akik Ciprusról hazarepültek.

Azóta a Fidesz folyamatosan támadja az LMP-s poltikust, és most Böröcz szerint a parlamenti  frakciójukban Kocsis Máté frakcióvezetővel, Németh Szilárd honvédelmi államtitkárral és Kósa Lajossal, a honvédelmi és rendészeti bizottság elnökével úgy döntöttek, feljelentést tesznek az ügyben.

Böröcz szerint Demeter “olcsó politikai haszonszerzés céljából ártatlanokat vádolt meg és hamis hírbe hozott”. Az ellenzéki képviselő azóta sem kért bocsánatot – mondta.

Böröcz László azt állította, hogy Demeter Márta olyan katonai adatokat hozott nyilvánosságra, melyek az ENSZ ciprusi missziójáról szólnak, és amelyek honvédelmi és nemzetbiztonsági érdekekből 30 évig nem nyilvánosak.

Forrás:
https://index.hu/belfold/2018/10/31/borocz_demeter_marta_ugyeszseg_feljelentesrol/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Fidesz: Lackner Csaba távozzon a közéletből!

A Fidesz közleményt adott ki arról, hogy a baloldal hiába próbálja menteni a botránya miatt …